Ambachtelijke (h)eerlijke producten gemalen door de molen binnen 1-3 werkdagen geleverd
Uw winkelmandje is leeg. Laad maar vol.
Rubriekoverzicht

Bewaaradvies

Hoe lang kun je meel bewaren?

Bewaar meel op een donkere en droge plek. Bewaar meel niet in een plastic afsluitbare doos, hiermee 'verstik' je de meel en gaat de smaak van de meel snel achteruit.

Meel kun je ongeveer een half jaar bewaren, houd er wel rekening mee dat de bakkwaliteit na verloop van tijd achteruit gaat. Deeg van ouder meel rijst minder goed.

Hoe lang kun je bloem bewaren?

Bewaar bloem op een donkere en droge plek. Bloem kun je perfect bewaren in een goed afsluitbare doos.

Bloem kun je ongeveer een jaar bewaren, houd er wel rekening mee dat de bakkwaliteit na verloop van tijd achteruit gaat. Deeg van ouder bloem rijst minder goed.

Hoe weet ik of het meel / bloem niet meer goed is?

Het meel / bloem ruikt muf en ziet er bedorven uit. Door warmte en vocht tref je eerder insecten aan in meel en bloem. Bederf herken je snel door goed te kijken, ruiken of proeven.

Zaden, pitten en noten bewaren

Zaden, pitten en noten bevatten van nature veel (onverzadigde) olie. Bewaar de ongebrande variant daarom goed afgesloten in bijvoorbeeld een bewaardoosje. Doe dit op een koele en donkere plek (niet in de koelkast). Dit voorkomt dat de olie naar buiten treedt. Je kunt de producten op deze manier tot een half jaar echt lekker houden. 

Een beestje in het meel?

Het is natuurlijk erg vervelend als je de zak met meel of bloem opent en je ziet een beestje in de zak lopen. Omdat het een natuurproduct is kan dit gebeuren. Vaak gaat het dan om een klander. Een klander is ongevaarlijk en de meel of bloem kan gewoon gebruikt worden als het er verder normaal uitziet.

646