Wat is Rogge
Rogge is een grassoort, net zoals tarwe, spelt en haver. Rogge bevat ten opzichte van tarwe weinig gluten. Omdat Rogge veel vezels bevat stimulieren he tde darmfunctie en heeft dit een gunstig effect voor de spijsvertering. De vele vitaminen en mineralen zijn goed voor het lichem en versterken de spieren en de botten.
Is rogge glutenvrij?
Nee, in rogge zitten gluten, maar wel minder dan in bijvoorbeeld tarwe.
Rogge bewaren
Rogge is ongeveer 6 maanden houdbaar. Meel is het langst houdbaar als u het koel, donker en droog bewaart.
Is rogge gezond?
Ja, rogge is gezond. Rogge is rijk aan vitamine B1, B2, B5, B11, en mineralen natrium, kalium, fosfor, calcium, ijzer en magnesium.
Voedingswaarde rogge
Hoeveelheid per 100 gram
Energie (kcal) 348
Vet 1,5 g
Verzadigd 0,2 g
Meervoudig onverzadigd 0,7 g
Enkelvoudig onverzadigd 0,2 g
Transvet 0 g
Cholesterol 0 mg
Natrium 2 mg
Kalium 374 mg
Koolhydraten 75 g
Voedingsvezels 12 g
Suikers 1,1 g
Eiwitten 11 g
Calcium 24 mg IJzer 2,5 mg
Vitamine B6 0,3 mg
Magnesium 63 mg
Bestel vandaag nog je rogge bij bakgezond.nl
De lekkerste en gezondste volkoren rogge koop je bij Bakgezond. Bestel vandaag (h)eerlijke ambachtelijke producten via bakgezond.nl. Met track & trace kun je jouw bestelling volgen.