Wat is focaccia?
Focaccia is een Italiaans platbrood. Focaccia komt uit Ligurië. De deegbodem lijkt op die van een pizza, maar is dikker. U bepaalt zelf de topping. Meestal wordt het brood gegeten met kruiden, tomaten of olijven. Focaccia kan worden gegeven als sandwichbroodje, maar ook als bijgerecht bij soep of een Italiaans gerecht. Of als hapje bij de wijn.
Hoeveel broden kun je maken met 500 gram focaccia broodmix?
Met 500 gram Focaccia broodmix kun je twee broden maken.
Zit er gist in deze kant-en-klare broodmix?
Nee, in onze kant-en-klare broodmixen zit geen gist. Dit moet je zelf toevoegen. Lees hier waarom er geen gist inzit.
Recept voor 1 focaccia in bakmachine of pie-plate:
- 250 gram foccacia mix
- 3 gram gist
- 160 cc water
- 15 cc olijfolie (toevoegen bij laatste kneedtijd)
- Geen zout toevoegen
Hoe een foccacia maken?
Broodbakmachine en/of handmatig:
Deeg volgens receptuur kneden, lauwwarm water gebruiken, bij de laatste keedtijd 15 cc olijfolie toevoegen.
Deegstuk of in de broodbakmachine, of in de pie-plate O 18 cm. 90 minuten laten rijzen.
Daarna bovenzijde van het deegstuk met in olijfolie gedrenktje vingertoppen indrukken en decoreren met bijv. gerasptje kas en fijn gesneden olijven.
Narijs 60 minuten
Bakken:
* broodbakmachine 25 minuten - 230 graden
* pie-plate O 18 cm. Electrische oven 25 min. 230 graden
* pie-plate O 18 cm. Gasoven ongeveer 20 min. 240 graden
waarvan de laatste 10 min. 220 graden.
Ingrediënten focaccia-mix
- Tarwebloem
- Gedroogde zuurdesem
- Gedroogde paprika
- Gedroogde uien
- Zout
- Dextrose
- Tarwegluten
- Tomatenpoeder
- Melkbestanddelen
- Geharde plantaardige olie
- Mout
- Kruiden
- Ascorbinezuur
- Enzymen
Bestel vandaag nog je Focaccia-mix!
De lekkerste focaccia-mix, van de molen, koop je bij Bakgezond. Bestel vandaag (h)eerlijke ambachtelijke producten via bakgezond.nl. Met track & trace kun je jouw bestelling volgen.