Een heerlijk gevuld brood wat binnen 45 minuten gemaakt is, zonder gist!
Dus zonder rijstijd, geen ingewikkelde kneedtechnieken, dit is een van de eenvoudigste broden die ik ooit heb gebakken!
Ingrediënten speltbrood pakket
In dit pakket zitten de volgende ingrediënten:
- incl. 500 gram speltmeel
- incl. 100 gram gemengde noten (walnoten, zonnebloempitten en pompoenpitten)
- 100 gram ongezwavelde rozijnen
Zelf nog toevoegen:
- 400 milliliter karnemelk,
- 0,5 theelepel (keltisch)zout,
- 1 eetlepel kaneelpoeder,
- 2 theelepels baksoda,
- 2 eetlepels kokosbloesemsuiker
Bereiding Gevuld Speltbrood
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Hak de noten grof. Doe alle ingrediënten in een kom en meng tot een deeg. Meng niet te lang, als het een deeg is, is het goed. Vorm een mooie bol en leg de bol op een vel bakpapier. Schuif het brood in de oven, bijvoorbeeld op een brood- of pizzasteen, en bak gaar in 30-35 minuten. Het brood moet hol klinken als je erop tikt.