Ingrediënten Veluwse appeltaartmix
Tarwebloem, suiker, rijsmiddel E450a, E500, havervlokken, kaneel en zout.
Recept Veluwse appeltaartmix
- 450 gram Veluwse appeltaartmix
- 150 gram roomboter
- 1 ei (losgeklopt)
- 1 kg appels
- 50 gram suiker
- 75 gram rozijnen
- 2 theelepels kaneel
- wat bloem om het werkblad te bestuiven
Werkwijze: Wel de rozijnen in warm water en dep ze goed droog. Schil de appels en snijd ze in blokjes. Meng de appels met de rozijnen, suiker en kaneel. Tip: voeg een eetlepel custard poeder toe. Roer boter glad met mixer, toevoegen mix en ⅔ van het losgeklopte ei, dit met mixer met kneedhaken of met de hand tot een samenhangend deeg kneden. Rol deeg uit en bekeed een (ingevet) springvorm met ⅔ van het deeg.Verwarm de oven voor op 175°C. Vul de springvorm met het appelmengsel en druk dit iets aan. Vorm van de rest van het deeg dunne repen en leg deze kruislings over het appelmengsel. Bestrijk de repen en de rand van de taart met de rest van het ei. Plaats de springvorm net onder het midden in de oven. Baktijd 60-70 min. Laat de taart minimaal een halfuur afkoelen voordat je de springvorm verwijderd. Tip: bestrijk de taart met bijvoorbeeld warme abrikozenjam.
Allergenen Veluwse appeltaartmix
Tarwe (gluten)
Bestel vandaag nog je Veluwse appeltaartmix
Zelf deze heerlijke appeltaart maken? Bestel de mix bij Bakgezond.nl