Ambachtelijke (h)eerlijke producten gemalen door de molen binnen 1-3 werkdagen geleverd
Uw winkelmandje is leeg. Laad maar vol.
Rubriekoverzicht

Vijgenbrood

13 juli 2020
vijgenbrood zonder suiker - bakgezond.nl.jpg

Heerlijk vijgenbrood zonder geraffineerde suiker

Vijgenbrood zonder geraffineerde suiker

Ingrediënten: 250 gram speltmeel, 250 gram (Griekse) volle yoghurt, 1 ei, 1 theelepel baksoda, 125 gram verse vijgen (3 stuks), 2 theelepels koekkruiden, hand vol pecan noten, 25 gram biologische, suikervrije appelstroop.

Bereiding:

Mix het meel, de yoghurt, het ei, de baksoda, appelstroop en de koekkruiden tot een soepel beslag. Snijdt de vijgen in kleine stukjes, en hak de pecan noten grof. Spatel de stukjes vijgen en pecan noten door het beslag, maar bewaar een deel voor de garnering.

Bekleed een cakeblik van 23 cm met bakpapier. Verdeel het beslag gelijkmatig in het cakeblik en garneer royaal met de resterende stukjes vijg en pecan noten.

Schuif in een voorverwarmde oven van 200 graden en bak gaar in zo’n 45 minuten (prik met satéprikker in het brood, komt deze er droog uit, dan is het vijgenbrood gaar).

Heerlijk met roomboter en wat suikervrije jam!

Terug naar overzicht.

637