Waarom gebruik je bakkerszout?
Bakkerszout kan gebruikt worden voor het bakken van brood, koekjes cake en gebak.
De meeste bakkers gebruiken bakkerszout in hun producten. Op advies van de Nederlandse Gezondheidsraad gebruiken deze bakkers dit zout in het deeg. Bakkerszout kan naast brood, ook gebruikt worden in andere bakproducten zoals koekjes, cake en gebak.
Het gehalte jodium in bakgezond bakkerszout is 50 tot 65 mg jodium per kg zut. Omdat de Nederlandse bevolking te weinig jodium binnenkrijgt, stimuleert de overheid om bakkerszout te gebruiken.
Zout in brood is belangrijk voor de smaak van brood en zorgt er ook voor dat het deeg beter verwerkbaar is. Zout zorgt voor een beter volume, een krokantere korst en een langere malsheid doordat zout het vocht in het brood langer vasthoudt.
Ingrediënten bakkerzout: zout, jodium en antiklontermiddel
Is bakkerszout lang houdbaar?
Zout kan op een droge en koele plaats in een luchtdichte verpakking, mits niet vervuild, onbeperkt bewaard worden. Omdat Zout vocht aantrekt kan een aangebroken verpakking met Zout vochtig worden. Bewaar daarom Zout luchtdicht op een droge en koele plaats. Zout met jodium kan een wat gelige kleur krijgen.
Bakkerszout kopen?
Bakkerszout koop je bij Bakgezond. Bestel vandaag (h)eerlijke ambachtelijke producten via bakgezond.nl. Met track & trace kun je jouw bestelling volgen.