Wat is speltmeel?
Spelt is een eeuwenoude graansoort. Het is een oergraan en voorouder van tarwe. Spelt heeft een andere samenstelling dan tarwe en de smaak is meer nootachtig. Een voordeel van speltmeel ten opzichte van tarwe is, dat bij het telen van spelt minder of geen bestrijdingsmiddelen nodig zijn. Bovendien bevat spelt meer eiwitten en meervoudige, onverzadigde vetzuren dan tarwe.
Is volkoren speltmeel gezond?
Het eten van speltmeel is gezond. Spelt bevat namelijk veel eiwitten en meervoudige, onverzadigde vetzuren. Het is rijk aan vitamine B3 en bevat meer mineralen dan tarwe, zoals koper, ijzer, zink magnesium en fosfor.
Is speltmeel glutenvrij?
Er wordt vaak gedacht dat speltmeel glutenvrij is. Dat is niet het geval. Speltmeel bevat namelijk wel gluten. Als u een glutenintolerantie heeft, kunt u dus geen speltbrood eten.
Volkoren biologisch speltmeel bewaren
Speltmeel is ongeveer 6 maanden houdbaar. Meel is het langst houdbaar als u het koel, donker en droog bewaart.
Voedingswaarde speltmeel
Hoeveelheid per 100 gram
Energie: 342 kcal / 1431 kJ
Eiwitten: 12,3 g
Koolhydraten: 63,2 g (waarvan suikers: 0,8 g)
Vet: 2,6 g (waarvan verzadigd: 0,5 g)
Vezels: 8,6 g
Natrium: 0 mg
Bestel vandaag nog je biologische speltmeel!
De lekkerste biologische speltmeel koop je bij Bakgezond. Bestel vandaag (h)eerlijke ambachtelijke producten via bakgezond.nl. Met track & trace kun je jouw bestelling volgen.