Ambachtelijke (h)eerlijke producten gemalen door de molen binnen 1-3 werkdagen geleverd
Uw winkelmandje is leeg. Laad maar vol.
  • Home
  • Ervaringen van klanten

Ervaringen van klanten met broodbakken

Broodbakken, de praktijk

We krijgen regelmatig 'succesverhalen' door van onze klanten, deze willen we graag online delen.

Lees hieronder ervaringen van onze klanten met het bakken van brood met broodmixen / meel / bloem van bakgezond.nl

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Petra Emens uit Nunspeet bakt ook graag brood met de broodmixen van bakgezond.nl

Hieronder de werkwijze van Petra:
- ik doe standaard 10 ml minder water dan op de site staat.
- Ik heb een Tefal broodbakmachine
- Ik neem het basisprogramma.
- Ik weeg 290 of bij maisbrood 280 gram water in een maatbeker op de weegschaal.
- Dat doe ik in het blik. Dan weeg ik 500 gr broodmix, dat gooi ik er boven op en als laatste de gist.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gerda van den Berg uit 't Harde

Ik gebruik een broodbakmachine om te kneden en daarna bak ik het af in mijn oven. Een Siemens oven, geen combi.

BROODBAKMIX MEERGRANEN GROF

- 500 gr meergranenmix
- 6 gr droge gist
- 310 ml lauw water
(geen zout)

Doe alle ingrediënten in de broodbakbakmachine, deze doet er 1 uur en 20 min over om te kneden.
Zodra dit klaar is gooi ik het deeg op het met bloem bestoven aanrecht en maak er een brood van. Soort vloerbrood. Deze leg ik op de bakplaat met bakpapier zonder vorm. Scheelt afwas ;). Net iets onder het midden van de oven bak ik het brood op 210 graden in 30 minuten gaar. De oven niet voorverwarmen.

Eerste keer gebakken zoals aangegeven staat op jullie site (45-55 min, 220 gr)  maar daar kreeg het brood een hele harde korst van. Verder wel goed te eten. Dit vinden wij lekkerder. Elke oven is anders en het is zelf even puzzelen wat de beste tijd en temperatuur is.

Ook Maisbroodmix  en het Waddenbrood op deze manier gebakken. Heerlijk!!

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Familie Wielink uit Nunspeet bakt regelmatig brood met de broodmixen van bakgezond.nl.

'We hebben een Panasonic broodbakmachine en begonnen met het programma volkoren. Met dit programma werden de broden niet erg hoog. We gebruiken nu het programma basis of volkoren snel, met deze programma's worden de broden hoger en luchtiger. Heel de familie eet graag dit brood".

Werkwijze van Familie Wielink:
- broodblik zetten we op de weegschaal en doen er 6 gram gist in
- daarna 500 gram broodmix (broodmix is op kamertemperatuur).
- daarna 290 - 300 gram water (soms doen er we er een ei bij, het totale gewicht van het water en het ei is dan 290 - 300 gram).

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

H. Peters:

Ik maak gebruik van een 'teaspoon' (TSP) wat overeenkomt met 5 ml vloeistof (https://www.xandrabaktbrood.nl/info/wegen-en-omrekenen/)

Om volkorenbrood te bakken:

- 200 ml water

- 100 gram tarwebloem

- 220 gram volkoren tarwemeel

- 1.5 TSP zout

- 0.5 TSP suiker

- 1.0 TSP gist met kop

- 'een klein beetje' ongezouten roomboter.

Broodbakmachine die wij gebruiken: Moulinex Uno.

665