Ambachtelijke (h)eerlijke producten gemalen door de molen binnen 1-3 werkdagen geleverd
Uw winkelmandje is leeg. Laad maar vol.

 

Taarten, koekjes, cake. Het smaakt allemaal nóg lekkerder als je deze zelf bakt. Want je kiest zelf de ingrediënten en hoeveelheden van elk ingrediënt. De bloem- en meelproducten van Bakgezond zijn 100% zuiver, zonder toevoegingen. Veel van onze producten zijn biologisch geteeld en op ambachtelijke wijze gemalen door de molenaar. Je proeft het verschil!

Waarom meel van de molen?

Onze meelsoorten die gemalen worden door de molen zijn "volkoren". Dat betekent dat alles van de hele graankorrel er in zit. Dus kern (bloem, eiwit wat tijdens het bakproces gluten gaat vormen voor een goed gerezen en soepel brood), kiem (gries, vol met vitaminen en mineralen) en zemelen (buitenkant van de korrel vol met vezels). Bij industrieel gemalen meel is de meest gebruikte manier om het meel eerst te zeven en daarna een kleinere hoeveelheid gries en zemelen weer bij het bloem te mengen. Hierdoor mis je veel voedingsstoffen.

Verschil bloem en meel

We krijgen regelmatig de vraag: wat is nu eigenlijk het verschil tussen bloem en meel? Hieronder uitleg over het verschil tussen bloem en meel.

Bloem

Bloem wordt gemaakt van uitsluitend het binnenste deel van de graankorrel; de meelkern. Alle overige onderdelen zoals de zemelen en de kiem worden er na het malen uitgezeefd waardoor er een wit graanpoeder overblijft. Bloem wordt onder andere gebruikt voor de bereiding van witbrood.

Volkorenmeel

Volkorenmeel bevat alle onderdelen van de graankorrel, dus de meelkern, de kiem en de zemel in de natuurlijke verhouding. In volkorenmeel zijn de zemelen met het blote oog zichtbaar. Volkorenmeel wordt onder andere gebruikt bij de bereiding van volkorenbrood.

Meel

Meel is een combinatie van bloem en volkorenmeel. In de praktijk is dit vaak een verhouding van 50/50. In meel zijn de zemelen met het blote oog zichtbaar. Meel wordt onder andere gebruikt bij het bereiden van bruinbrood.

Is het bloem van bakgezond.nl geraffineerd?

Nee, ons bloem wordt gezeefd (gebuild) uit het volkoren meel en is niet geraffineerd.

Verpakking meel- en bloemproducten

Onze meel- en bloemproducten worden verpakt in papieren zakken, speciaal gemaakt voor de Ambachtelijke Korenmolenaars Gilde. Deze verpakkingen mogen bij het oudpapier en zijn volledig recyclebaar, goed dus voor het milieu.

610