Wat is gerstemeel?
Gerst is een van de oudste graansoorten. Graan behoort tot de familie van de grassen, net als overige granen tarwe, haver, rogge, gierst en rijst. Gerst heeft een nootachtige smaak. Omdat gerst weinig gluten bevat, is het niet geschikt voor het bakken van brood. U kunt het wel combineren met tarwebloem, voor het bakken van koekjes of brood. Verder kunt u van gort (gepelde gerst) traditionele gortepap of krentjebrij maken. Gerst bevat veel vezels in de vorm van bèta-glucanen. Daarom kan het bijdragen aan de verlaging van LDL-cholesterol in het bloed.
Is gerstemeel glutenvrij?
Nee, in gerstemeel zitten gluten. Dus mensen met de aandoening coeliakie kunnen geen gerstemeel verdragen.
Bestel vandaag nog je volkoren gerstemeel!
De lekkerste volkoren gerstemeel bestel je bij Bakgezond. Bestel vandaag (h)eerlijke ambachtelijke producten via bakgezond.nl. Met track & trace kun je jouw bestelling volgen.