Ambachtelijke (h)eerlijke producten gemalen door de molen binnen 1-3 werkdagen geleverd
Uw winkelmandje is leeg. Laad maar vol.
  • Home
  • Tips voor brood bakken

Tips voor brood bakken

Broodbakken met de broodbakmachine

Zelf broodbakken is leuk, het is gezond en al tijdens het bakken gaat de heerlijke geur door het huis. Soms lukt het broodbakken niet, daarom hieronder een aantal tips.

  • Gebruik de broodbakmachine in een ruimte waar het niet kouder is dan 13 graden en niet tocht.
  • Zet de broodbakmachine niet in de volle zon
  • Zorg ervoor dat de broodmix op kamertemperatuur is
  • Weeg alles goed af, dit geeft een beter resultaat.
  • Gebruik hiervoor een weegschaal (voorkeur een digitale weegschaal, omdat deze het meest nauwkeurig zijn)
  • Gebruik geen maatbekers of schepjes, deze zijn namelijk te onnauwkeurig.
  • Gebruik geen oude gist, lees hier hoe lang je Instant gist kunt bewaren
  • Gewoon leidingwater is prima om te gebruiken. Gebruik niet te warm water, want dan rijst het brood te snel.
  • Gebruik nooit een mes of een ander scherp voorwerp om het brood uit de bakvorm te halen. Het scherpe voorwerp beschadigd de antibaklaag van de bakvorm en daarna zal in de toekomst op die beschadigde plekken het brood vast blijven kleven.
  • Voor water geldt: ml of milliliter = gram (bijv. 300 ml water = 300 gram op de weegschaal). Dit geldt ook voor melk of bijv. een ei.

Het brood is ingezakt

  • Een te lang programma kan de oorzaak zijn van een ingezakt brood. Probeer dan een ander programma, bijvoorbeeld in plaats van volkoren programma het programma basis.
  • Er is teveel water toegevoegd. Gebruik de volgende keer iets minder water (weeg het af met een weegschaal, 300 ml = 300 gram).


Het brood uit de broodbakmachine is te droog

  • Voeg één eetlepel vloeistof (water / melk) toe.

 

Ervaringen met broodmixen van Bakgezond.nl

Lees hier ervaringen van onze klanten met het bakken van brood.

664