Ambachtelijke (h)eerlijke producten gemalen door de molen binnen 1-3 werkdagen geleverd
Uw winkelmandje is leeg. Laad maar vol.
Rubriekoverzicht

Speltbrood bakken

06 juli 2020Williene Klinck
gevuld speltbrood zonder suiker - bakgezond.nl.jpg

Een heerlijk gevuld brood wat binnen 45 minuten gemaakt is, zonder gist!

Dus zonder rijstijd, geen ingewikkelde kneedtechnieken, dit is een van de eenvoudigste broden die ik ooit heb gebakken! 

Gevuld Speltbrood 

Ingrediënten gevuld speltbrood:
500 gram speltmeel, 400 milliliter karnemelk, 0,5 theelepel (keltisch)zout, 1 eetlepel kaneelpoeder, 2 theelepels baksoda, 2 eetlepels kokosbloesemsuiker, 100 gram ongezwavelde rozijnen, 100 gram (gemengde) noten.
 
Bereiding:
 
Verwarm de oven voor op 200 graden.

 
Hak de noten grof. Doe alle ingrediënten in een kom en meng tot een deeg. Meng niet te lang, als het een deeg is, is het goed. Vorm een mooie bol en leg de bol op een vel bakpapier. Schuif het brood in de oven, bijvoorbeeld op een brood- of pizzasteen, en bak gaar in 30-35 minuten. Het brood moet hol klinken als je erop tikt.
 
 

Terug naar overzicht.

636