Ambachtelijke (h)eerlijke producten gemalen door de molen binnen 1-3 werkdagen geleverd
Uw winkelmandje is leeg. Laad maar vol.
Rubriekoverzicht

Zuurdesembrood met alleen zuurdesem

13 juli 2020Williene Klinck - Smakelijck
zuurdesembrood met alleen zuurdesem - bakgezond.nl.jpg

Zuurdesembrood met alleen zuurdesem

Zuurdesembrood met alleen zuurdesem

Ingredienten voor 1 brood:

500 gram meel of bloem of een mengsel hiervan (bijvoorbeeld 250/250 of 300/200), 1 theelepel zout, 300 gram lauw water, 125 gram zuurdesemstarter

Bereiding:

Meng alle ingrediënten door elkaar. Kneed 5-6 minuten door tot een mooi deeg. Doe het deeg in een ingevette* (ovenbestendige) kom en zet de kom in de oven. Zet de oven op boven en onderwarmte op 30 graden**. Laat het deeg in de oven 1 uur rijzen.

Haal het deeg uit de oven. Vorm het brood met ingevette handen* en doe het in een vorm, bijvoorbeeld een broodblik. Zet het blik in de oven en laat het brood nu 3 uur rijzen op 30 graden.

Haal het deeg uit de oven. Verhoog de oventemperatuur naar 220 graden. Je kunt eventueel wat zaden of pitten over het brood strooien of het brood in vorm brengen. Schuif het brood in de oven en bak het brood in de oven af voor 35 minuten tot het mooi bruin ziet en als het hol klinkt als je erop tikt.

Laat het brood volledig afkoelen.

*Om deeg goed te kunnen bewerken is het fijn om je handen en je kom in te vetten met een neutrale olie. Ik gebruik hiervoor Biologische High oleic olie.

Terug naar overzicht.

636