Ambachtelijke (h)eerlijke producten gemalen door de molen binnen 1-3 werkdagen geleverd
Uw winkelmandje is leeg. Laad maar vol.
Rubriekoverzicht

Glutenvrije blini's / Russische hartige pannenkoekjes

05 februari 2022Keukenplezier
Recept glutenvrije blini's Bakgezond.nl

Heerlijke glutenvrije blini's / Russische hartige pannenkoekjes recept.

Je kan ze op een feestje serveren, voor een uitgebreide lunch of als voorgerecht van een heerlijk diner. Kies de lekkerste toppings voor op je blini! Onze favoriet is eiersalade met alfalfa. Maar maak ook eens een klassieke blini met zure room en gerookte zalm, ook super lekker! Je kan er allerlei kanten mee op, maak er je eigen feestje van. 

Wat heb je nodig voor ongeveer 40 stuks?

- 200 gram boekweitmeel 

- 5 gram gist 

- 0,5 tl (bakkers)zout

- 250 melk (lauwwarm)

- 2 eidooiers

- 2 eiwitten 

- roomboter om in te bakken

Doe het meel met de gist en zout in een kom en meng dit door elkaar. Verwarm de melk even kort in een pannetje of magnetron totdat het lauwwarm is. Voeg de melk aan het meel toe. Voeg de 2 eidooiers ook toe en roer goed door elkaar met een garde. Dek het beslag af en zet de kom op een warme plek en laat het 1 uur rijzen. Wanneer het beslag bijna gerezen is, mix je de eiwitten stijf. Deze voeg je vervolgens voorzichtig toe aan het beslag, meng goed door. Pak een koekenpan en smelt een klein klontje roomboter. Doe kleine hoopjes beslag in de pan, ongeveer een lepel. Als de bovenkant droog is keer je ze om en laat je de andere kant nog bruinen. Voeg af en toe een beetje roomboter in de pan toe zodat het niet te droog word. 

Terug naar overzicht.

672