Ambachtelijke (h)eerlijke producten gemalen door de molen binnen 1-3 werkdagen geleverd
Uw winkelmandje is leeg. Laad maar vol.
Rubriekoverzicht

bakken met de broodbakmachine en de oven

03 maart 2021
broodbakken in de oven - bakgezond.nl

Gerda uit 't Harde gebruikt de broodbakmachine en de oven voor het bakken van brood.

Gerda: Ik gebruik een broodbakmachine om te kneden en daarna bak ik het af in mijn oven. Een Siemens oven, geen combi.

BROODBAKMIX MEERGRANEN GROF

- 500 gr meergranenmix
- 6 gr droge gist
- 310 ml lauw water
(geen zout)

Doe alle ingrediënten in de broodbakbakmachine, deze doet er 1 uur en 20 min over om te kneden.
Zodra dit klaar is gooi ik het deeg op het met bloem bestoven aanrecht en maak er een brood van. Soort vloerbrood. Deze leg ik op de bakplaat met bakpapier zonder vorm. Scheelt afwas ;). Net iets onder het midden van de oven bak ik het brood op 210 graden in 30 minuten gaar. De oven niet voorverwarmen.

Eerste keer gebakken zoals aangegeven staat op jullie site (45-55 min, 220 gr)  maar daar kreeg het brood een hele harde korst van. Verder wel goed te eten. Dit vinden wij lekkerder. Elke oven is anders en het is zelf even puzzelen wat de beste tijd en temperatuur is.

Ook Maisbroodmix  en het Waddenbrood op deze manier gebakken. Heerlijk!!

Terug naar overzicht.

667