Suikervrije koekjes
Suikervrije, glutenvrije koekjes bakken
Suikervrije, glutenvrije koekjes!
Ingredienten:
100 gram (glutenvrije) havermout, 120 gram boekweitmeel (je kunt ook speltmeel gebruiken, maar dan is het niet glutenvrij), 100 gram gedroogd fruit (in dit recept gebruik ik 50 gram rozijnen en 50 gram dadels), 50 gram roomboter, 1 theelepel koekkruiden, snufje keltisch zout,1 ei, geraspte schil van een halve citroen
Bereiding:
Week de havermout met het gedroogde fruit 15 minuten in wat warm water. Zelf heb ik de dadels niet voorgeweekt, maar in kleine stukjes gehakt en achtergehouden.
Doe verder alle ingredienten in een keukenmachine. Laat de geweekte havermout en rozijnen goed uitlekken en doe ook deze ingredienten in de keukenmachine. Alleen de gehakte dadels niet toevoegen. Meng de ingredienten in de machine tot een deeg. Voeg nu de stukjes dadel toe en meng deze met het deeg, met behulp van een spatel. Maak van het deeg kleine balletjes, evt. met een lepel als het deeg te plakkerig is. Zelf heb ik er mini-koekjes van gemaakt. De koekjes moeten 20-25 gebakken worden in een voorverwarmde oven op 160-170 graden.