Wat zijn rozijnen?
Rozijnen zijn gedroogde druiven. Doordat ze gedroogd zijn, zijn ze langer houdbaar dan druiven. Ook zijn rozijnen zoeter dan druiven omdat het meeste water uit de vrucht verdwenen is. De goede eigenschappen blijven wel bewaard.
Wat is het verschil tussen een rozijn en een krent?
Krenten zijn iets kleinere rozijnen. Krenten zijn ook gedroogde druiven. De krent wordt gemaakt van de variatie Vitis vinifera 'Korinthiaka' of Vitis vinifera 'Apyrena'. De naam krent komt van ´Korinthe´, een streek in Griekenland waar de krent veelvuldig wordt geproduceerd.
Waarom rozijnen wellen?
Rozijnen zijn heerlijk in een rozijnenbrood. Rozijnen moet je eerst wassen en wellen voordat je ze aan het deeg toevoegd. De rozijnen worden zachter en sappiger en het zorgt ervoor dat ze niet het vocht uit het brood opnemen waardoor het brood uit zou kunnen drogen.
Hoe moet je rozijnen wellen?
Doe de rozijnen in een schaaltje en schenk er water bij in. Gebruik hiervoor warm water wat heel kort gekookt heeft. Zorg ervoor dat het water iets afgekoeld is voordat je het erbij doet.
Voedingswaarde van rozijnen
Per 100 gram
Energie (kcal) 299
Vet 0,5 g
Verzadigd 0,1 g
Meervoudig onverzadigd 0 g
Enkelvoudig onverzadigd 0,1 g
Cholesterol 0 mg
Natrium 11 mg
Kalium 749 mg
Koolhydraten 79 g
Voedingsvezels 3,7 g
Suikers 59 g
Eiwitten 3,1 g
Vitamine A 0 IU Vitamine C 2,3 mg
Calcium 50 mg IJzer 1,9 mg
Vitamine B6 0,2 mg
Magnesium 32 mg
Bestel vandaag nog je rozijnen
De lekkerste rozijnen koop je bij Bakgezond. Bestel vandaag (h)eerlijke ambachtelijke producten via bakgezond.nl. Met track & trace kun je jouw bestelling volgen.