Ingrediënten Speculaasmix
Tarwebloem, suiker (donkerbruine basterd), speculaaskruiden, rijsmiddel E500, E450a, zout.
Recept Speculaasmix
- 500 gram speculaasmix
- 200 gram boter of margarine
- 20 cc karnemelk (2 eetlepels)
Werkwijze: boter in de speculaasmix in blokjes snijden, deeg verkruimelen, als laatste de karnemelk toevoegen en doorwerken tot deegbal. Minimaal 2 uur laten rusten tot verdere verwerking. Baktijd koekjes: 15 - 20 minuten op 180° C.
Werkwijze gevuld speculaas: Hoeveelheid speculaasdeeg wat nodig is voor bodem en zijkant uitrollen tot 3-4 mm. dikte. Deeg aanbrengen in vorm. De aangemaakte amandelspijs voorzichtig tussen plastic uitrollen en bakvorm tot max. 3 cm. dikte vullen. Als laatste deegplak uitrollen voor de boven zijde. Indien nodig spijs licht vochtig maken voor de aanhechting bovenplak. De bovenzijde met ei bestrijken en afwerken met halve amandelen of amandelschaafsel. Baktijd: +/- 60 min. op 160° C.
Pie plate O 18 cm. Zoals boven speculaasdeeg uitrollen, nu tot max. 3 mm. Deeg aanbrengen in pie plate en amandelspijs (licht afgeslapt met ei) met lepel tot iets onder de rand aanbrengen. Bovenplak opleggen en voorzichtig aandrukken, strijken met ei. Halve amandeltjes opleggen. Baktijd: +/- 25 min. op 175° C.
Allergenen Speculaasmix
Tarwegluten. Kan sporen van noten bevatten.
Bestel vandaag nog je Speculaasmix
De lekkerste speculaasmix, van de molen, koop je bij Bakgezond. Bestel vandaag (h)eerlijke ambachtelijke producten via bakgezond.nl.