Ambachtelijke (h)eerlijke producten gemalen door de molen binnen 1-3 werkdagen geleverd
Uw winkelmandje is leeg. Laad maar vol.
Rubriekoverzicht

Recept rozijnen en walnoten brood

29 mei 2023Keukenplezier
Recept rozijnen en walnoten brood

Het is zo lekker om je eigen brood te bakken! Dit recept is perfect voor een voedzaam, gezond en lekker brood. 

Wat heb je nodig?  

  • 200 gram rozijnen
  • 100 gram speltbloem (+ extra om te bestuiven)
  • 250 gram speltmeel  
  • 1,5 tl koek en speculaas kruiden  
  • 70 gram walnoten grof gehakt
  • 1 ei  - 20 gram roomboter  
  • 20 gram kokosbloesemsuiker  
  • 5 gram (bakkers)zout
  • 5 gram gist
  • 100 ml melk
  • 150 ml lauwwarm water  

Hoe maak je het?

Laat de rozijnen 10 minuten wellen in warm water en laat ze daarna goed drogen. Meng de bloem, meel en de koekkruiden door elkaar in een kom. Maak een kuiltje aan 1 kant van de kom en strooi hier het zout in. Maak aan de andere kant ook een kuiltje en strooi hier de gist in. Dek beide weer af met een beetje van het meel mengsel. Voeg dan het water, melk, kokosbloesemsuiker, ei en roomboter toe. Meng alles in de keukenmachine zo'n 8 minuten en voeg dan de rozijnen en walnoten toe. Meng dit dan nog 2 minuten totdat je een mooi deeg hebt. Het deeg blijft wat nat en plakkerig. Laat het deeg een uur rijzen met een theedoek over de kom. Na een uur moet het ongeveer verdubbeld zijn. Strooi royaal bloem op het aanrecht en stort het deeg hierop uit. Vouw het deeg naar elkaar toe en maak er een bol van. Leg bakpapier in je gietijzeren pan en leg je brood hierin. Laat hem dan nog zo'n 50 minuten rijzen met de deksel op de pan. Ondertussen zet je de oven aan op 220 graden. Zet de pan in de voorverwarmde oven, bak hem 20 minuten met de deksel erop en daarna haal je de deksel eraf en bak je hem nog 15 minuten. Houd in de gaten dat de bovenkant niet verbrand. 

Terug naar overzicht.

636