Ambachtelijke (h)eerlijke producten gemalen door de molen binnen 1-3 werkdagen geleverd
Uw winkelmandje is leeg. Laad maar vol.
Rubriekoverzicht

Glutenvrij zadenbrood met boekweit en noten

01 augustus 2025
Recept Glutenvrij Zadenbrood met Boekweit en Noten.png

Een voedzaam en glutenvrij brood vol vezels, eiwitten en gezonde vetten. Perfect als ontbijt of lunch!

Ingrediënten:

  • 150 gram boekweitmeel
  • 100 gram havermout (glutenvrij)
  • 50 gram lijnzaad
  • 50 gram zonnebloempitten
  • 40 gram walnoten, grof gehakt
  • 30 gram chiazaad
  • 1 tl bakpoeder
  • 1/2 tl zout
  • 2 eieren
  • 250 ml plantaardige melk (bijv. amandelmelk)
  • 1 el appelazijn
  • 2 el olijfolie
  • Optioneel: 1 el honing of ahornsiroop

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 180°C (boven- en onderwarmte). Bekleed een cakevorm met bakpapier.
  • Meng in een grote kom het boekweitmeel, havermout, zaden, noten, bakpoeder en zout.
  • Klop in een andere kom de eieren los met de plantaardige melk, appelazijn, olie en eventueel honing.
  • Voeg de natte ingrediënten toe aan de droge en meng goed door.
  • Laat het beslag 10 minuten staan zodat het chiazaad kan binden.
  • Giet het beslag in de cakevorm en strijk de bovenkant glad.
  • Bak het brood in ca. 45 minuten gaar. Controleer met een prikker.
  • Laat het brood volledig afkoelen voordat je het aansnijdt.

Tips:

  • Vries plakjes in voor later gebruik.
  • Lekker met avocado, hummus of notenpasta.

Terug naar overzicht.

672