Glutenvrij zadenbrood met boekweit en noten
01 augustus 2025
Een voedzaam en glutenvrij brood vol vezels, eiwitten en gezonde vetten. Perfect als ontbijt of lunch!
Ingrediënten:
- 150 gram boekweitmeel
- 100 gram havermout (glutenvrij)
- 50 gram lijnzaad
- 50 gram zonnebloempitten
- 40 gram walnoten, grof gehakt
- 30 gram chiazaad
- 1 tl bakpoeder
- 1/2 tl zout
- 2 eieren
- 250 ml plantaardige melk (bijv. amandelmelk)
- 1 el appelazijn
- 2 el olijfolie
- Optioneel: 1 el honing of ahornsiroop
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180°C (boven- en onderwarmte). Bekleed een cakevorm met bakpapier.
- Meng in een grote kom het boekweitmeel, havermout, zaden, noten, bakpoeder en zout.
- Klop in een andere kom de eieren los met de plantaardige melk, appelazijn, olie en eventueel honing.
- Voeg de natte ingrediënten toe aan de droge en meng goed door.
- Laat het beslag 10 minuten staan zodat het chiazaad kan binden.
- Giet het beslag in de cakevorm en strijk de bovenkant glad.
- Bak het brood in ca. 45 minuten gaar. Controleer met een prikker.
- Laat het brood volledig afkoelen voordat je het aansnijdt.
Tips:
- Vries plakjes in voor later gebruik.
- Lekker met avocado, hummus of notenpasta.