Glutenvrij brood
Glutenvrij brood; een recept van Smakelijck
Glutenvrij brood
Ingredienten:
250 gram amandelmeel, 200 gram quinoameel, 50 gram boekweitmeel, 50 gram chiazaad, 50 gram sesamzaad, 25 gram psylliumvezels (te koop bij natuurwinkels of online) 50 gram kokosrasp, 100 gram gehakte noten, 1 theelepel keltisch zout, 750 milliliter warm water, 50 gram kokosolie, eventueel hand rozijntjes.
Voor het bestrooien: zonnebloempitten en sesamzaad.
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Laat de rozijnen ongeveer 10 minuten wellen met de kokosolie in de 750 milliliter warm water. WIl je geen rozijnen gebruiken laat dan de kokosolie smelten in het warme water. Voeg de rest van alle ingredienten (m.u.v. de ingredienten voor het bestrooien) toe aan het water en meng heel goed tot alles is opgenomen. Vet een ovenschaal (ongeveer 25x16cm) in met kokosolie en bestrooi de bodem met wat zonnebloempitten. Vul de schaal met het broodbeslag tot max. 5 cm hoogte. Bestrooi met de rest van de zonnebloempitten en wat sesamzaad. Schuif het brood in de oven en bak af in zo'n 30-35 minuten.
Laat het brood afkoelen op een rooster.