Ambachtelijke (h)eerlijke producten gemalen door de molen binnen 1-3 werkdagen geleverd
Uw winkelmandje is leeg. Laad maar vol.
Rubriekoverzicht

Appelbeignets maken

17 december 2020Williene Klinck - Smakelijck
Appelbeignets bakgezond.nl

Heerlijke, ouderwetse Appelbeignets maken? Ga aan de slag met het recept van Smakelijck.

Ga aan de slag met het recept van Smakelijck.

Voor ongeveer 20 stuks heb je nodig:
2 eieren, 150 milliliter (plantaardige) melk en 150 milliliter bier (of gebruik spa rood), 250 gram speltbloem, 1 theelepel wijnsteenbakpoeder, 5 grote goudreinetappels, kokosbloesemsuiker, kaneel, olie om in te frituren.

Schil de appels, boor het klokhuis eruit en snijd ze in plakken van 1cm dik. Strooi over de plakken wat kokosbloesemsuiker en kaneel. De kokobloesem is optioneel, niet noodzakelijk. 

Klop de eieren los met 50 ml melk, voeg het meel en bakpoeder toe en voeg al kloppend de rest van de bier en de melk toe.

Verhit de olie (in een pan of frituurpan) tot 180 graden. Prik de appelschijven aan een vork, haal ze door het beslag en laat ze in het vet glijden. Bak ze in ongeveer 3 minuten goudbruin en keer ze in tussentijd 1x om.

Laat de beignets uitlekken op keukenpapier en serveer.

*In plaats van appels zijn schijven ananas ook erg lekker. Wel goed uit laten lekken en de kokosbloesemsuiker en kaneel kun je weglaten.
*Snijd een banaan in 4-en en haal deze stukjes door het beslag en frituur ze. Op deze manier heb je gebakken banaan! Ook een lekkere traktatie!

Terug naar overzicht.

648