Glutenvrije boekweitcrackers met rozemarijn en zeezout
24 juli 2025
Krokante, voedzame crackers op basis van boekweitmeel. Heerlijk als tussendoortje of bij een soep of salade. Makkelijk zelf te maken én zonder gluten!
Ingrediënten (voor 1 bakplaat vol):
- 150 gram boekweitmeel
- 2 eetlepels olijfolie
- 100 ml water
- 1 theelepel gedroogde rozemarijn
- ½ theelepel zeezout
Eventueel: sesamzaadjes of lijnzaad voor erop
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Meng boekweitmeel, rozemarijn en zout in een kom. Voeg olijfolie en water toe en kneed tot een soepel deeg.
- Rol het deeg uit tussen twee vellen bakpapier tot een dunne lap (± 2 mm).
- Snijd het deeg in vierkantjes of repen met een pizzasnijder of mes.
- Bestrooi eventueel met sesamzaad of lijnzaad en druk licht aan.
- Bak de crackers in 20-25 minuten krokant en goudbruin. Laat afkoelen op een rooster.
Tip:
Bewaar de crackers luchtdicht in een pot of trommel. Lekker met hummus, avocado of een plakje geitenkaas.