Ambachtelijke (h)eerlijke producten gemalen door de molen binnen 1-3 werkdagen geleverd
Uw winkelmandje is leeg. Laad maar vol.
Rubriekoverzicht

Kruidcake met dadels, walnoten en rozijnen

17 februari 2022Keukenplezier
Recept kruidcake maken | Bakgezond.nl

Een heerlijk recept voor een verantwoord tussendoortje. Laagje roomboter erop, kopje thee erbij en genieten maar! Je kan de plakjes ook goed invriezen zodat je altijd wat op voorraad hebt.

Wat heb je nodig?

  • 200 gram dadels
  • 250 ml havermelk
  • 1 el appelazijn
  • 2 el koek en speculaas kruiden
  • 1 tl Chinese 5 spices kruiden
  • 300 gram speltmeel
  • 1 zakje baksoda
  • 2 eieren
  • 50 gram agavesiroop
  • Snufje zout
  • 100 gram walnoten
  • 75 gram rozijnen

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 170 graden. Bekleed een cakevorm met bakpapier. Pureer de dadels met de appelazijn en havermelk glad in een keukenmachine of met een staafmixer. Meng de kruiden met het speltmeel en zeef dit door de dadelpuree. Voeg de baksoda, zout, eieren en agavesiroop ook toe. Meng goed door elkaar. De walnoten snijd je in grove stukken. Voeg ongeveer 80 gram walnoten en de rozijnen toe aan het beslag. Meng allemaal nog een keer goed door en schenk het vervolgens in de cakevorm. Strooi de overige walnoten eroverheen en druk nog iets aan. Nu mag de cake 45 minuten in de oven. Check met een satéprikker of de cake gaar is. 

Terug naar overzicht.

648